Nem volt telitalálat a hatos lottón
Nyerőszámok: 15, 21, 22, 23, 28, 39 Nyeremények: 6 találatos szelvény nem volt; az 5 találatos szelvényekre 132 875; a 4 találatos szelvényekre 11 285; a 3 találatos szelvényekre 2440 forintot fizetnek.
Vágó István hisztizik, mert beszóltak neki a kirekesztő Niedermüller miatt

Vágó István hisztizik, mert beszóltak neki a kirekesztő Niedermüller miatt

2020.01.31. | Nullker

A mindenhez is értő gyurcsányista bukott kvízmester, XII. kerületi képviselő zokon vette, hogy szembesítették az erzsébetvárosi szégyenpolgármester rasszizmusával. Pedig nincs miért csodálkoznia, ha beállt …

Tovább
Arcul köpte a választókat a kétfarkú műmájer

Arcul köpte a választókat a kétfarkú műmájer

Tovább
Pokorni példát mutatott a balliberális siserehadnak

Pokorni példát mutatott a balliberális siserehadnak

Tovább

Terítéken a polgármesterek - Interjú Pokorni Zoltánnal

2016.03.26.

Egy évvel az önkormányzati választások után megkerestük a budapesti kerületek és az agglomeráció polgármestereit, hogy a ciklus egyötödéhez érve adjanak egy pillanatképet, mit sikerült megvalósítani a választási programjaikból. Pokorni Zoltán, Hegyvidék polgármesterének válaszait a nullker blog körkérdéseire az alábbiakban közöljük:

A választási kampányban elhangzott ígéreteihez képest mit sikerült megvalósítania?

A legnagyobb vállalásunk, amit 1 évvel az önkormányzati választások előtt tettünk, a Normafa rendbetétele. Ígértünknek megfelelően helyi népszavazást tartottunk, így már a hegyvidéki polgárok támogatásával indulhatott el a rehabilitáció, aminek célja, hogy a Normafa területén, a legszigorúbb környezetvédelmi előírásokat figyelembe véve, rendezzük a használatot, a közlekedést, a parkokat, a hányatatott sorsú műemléki épületeket, és Budapest legszebb szabadidős parkját, fenntartható módon, hosszú távon tudjuk üzemeltetni.   

Időarányosan hogy áll a kerület fejlesztésével?

A Normafa rendbetételével az előzetes terveknek megfelelően haladunk. Ezzel párhuzamosan zajlik a „Városháza tér” kialakítása és környékének rendezése, mely a tavalyi évben indult a Margaréta játszótér felújításával. Az idén novemberben átadásra kerül a „Városháza tér”, jövőre pedig elkezdődik a Törpe u. 2. sz alatt az Új Kulturális Szalon kialakítása. Ezt követően célunk, hogy a Böszörményi úton csillapítsuk a forgalmat, és egyfajta összekötő tengelyként szolgáljon a Királyhágó tér és a Csörsz utca között létrejövő új városközpont között. 

Pokorni Zoltán

Milyen nehézségekbe ütközött a képviselőtestülettel történő együttműködése?

A Hegyvidékre mindig is az volt a jellemző, hogy a képviselők a kerület érdekeit tartották szem előtt a nagypolitikai érdekek felett. Több ciklus óta jellemező, hogy a képviselő-testület harmonikusan működik. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy mindig mindenben egyet értünk. 

Mi az, amit nem sikerült az első esztendőben megoldania?

Nem volt érdemi feladat, ami elmaradt volna. 

Mi az, amiről már most látszik, hogy a ciklus végéig nem tudja megvalósítania?

A Normafa rendbetételével kapcsolatos a fogaskerekű vasút útvonalának meghosszabbítása, új nyomvonal kijelölése valamint új korszerű kocsik üzembe helyezése. Ez a fejlesztés nagy mértékben segítené, hogy a tömegközlekedés reális alternatívát jelentsen a gépjárműforgalom helyett. Ezt a projektet az önkormányzat egyedül nem tudja megvalósítani, a Főváros, a BKK fő feladata ennek előkészítése, a forrás megtalálása és a kivitelezés. Az önkormányzat ebben a témában mint együttműködő partner vesz részt.  A fejlesztés nagysága, bonyolultsága és költségei miatt jó esélyt látok arra, hogy csak a következő ciklusban lehet megvalósítani, ebben a ciklusban a tervezésre és az előkészítésre kerül sor. 

A 2013/2014-ben tett szociális intézkedéseit fent tudja-e tartani a teljes ciklus ideje alatt?

Igen, fent tudjuk tartani. A Hegyvidéken sok tehetős ember él, de természetesen itt is vannak olyanok, akik rászorulók, és nehéz körülmények között élnek. Fontos, hogy az ő életüket is megpróbáljuk segíteni, könnyebbé tenni. Minden intézkedést igyekszünk megtartani, sőt amennyiben lehetséges, bővíteni is. Új programokat szervezünk az időseknek, ilyen például az idősbarát lakások kialakítása. 

Bevált-e kerülete szempontjából az új fővárosi struktúra?

Az, hogy a polgármesterek automatikusan helyet kaptak a Közgyűlésben, lehetőséget ad arra, hogy beleszóljanak a főváros működésébe. Ezt igazságosabbnak tartom, mint a korábbi struktúrát. 

Milyen a kapcsolata a Fővárossal, illetőleg a kormányzattal?

Mind a fővárossal mind a kormányzattal jó és kiegyensúlyozott a kapcsolatunk.

A fővárossal napi szinten együttműködünk számos kérdésben. A kormányzattal ugyanolyan fontos a jó kapcsolat, hiszen az ő támogatásukkal tudjuk megvalósítani többek között a különböző intézmények, létesítmények korszerűsítését, illetve a Normafa rehabilitációját. De kiemelt projektekben is együttműködünk pl. a CERN Adatközpont vagy a Moholy-Nagy Művészeti  Egyetem új campusának kialakítása. 

Tervez-e újabb ciklust, vagy már keresi az utódját?

Egyelőre a jelenlegi ciklus feladataira koncentrálok.

Címkék: HÍREK
12

Ezeket a cikkeket olvastad már?